بانک کشاورزی بخشنامه هیئت وزیران را نقض کرد
رییس نظام صنفی کشاورزی ایران گفت: بانک کشاورزی با همکاری سازمان برنامه و بودجه، بخشنامه هیئت وزیران مبنی بر امهال تسهیلات کشاورزان خسارت دیده از بلایای طبیعی و همچنین بخشودگی سود، جرایم و کارمزد تسهیلات بانکی آنها را نقض کرد.
lحمد شفیع ملک زاده رییس نظام صنفی کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: معاون اول رئیس جمهور چندی پیش بخش نامهای را به عنوان مصوبه هیئت وزیران مبنی بر بخشودگی جرایم،کارمزد و سود وام های سررسید شده کشاورزان خسارت دیده از حوادث غیر مترقبه و امهال اصل تسهیلات آنها به مدت سه سال را اعلام کرد اما اکنون رئیس سازمان برنامه و بودجه با ارسال نامه ای به بانک مرکزی این بخش نامه دولت را نقض کرده است.
وی افزود:در نامه نوبخت که به مصوبه هیئت وزیران نیز استناد شده است آمده است که اصل سود و جرایم در سه سال امهال شود؛ بانک کشاورزی نیز به شعب خود اعلام کرده است که اصل بدهی، سود، کارمزد و جرایم جمع بندی و در سه سال تقسیط می شود، این یعنی به جای اینکه تا سه سال از کشاورزان چیزی گرفته نشود، گفته شده است که از سال آینده این موارد دریافت شود.
رییس نظام صنفی کشاورزی ایران ادامه داد: در حالیکه بر اساس مصوبه هیئت وزیران سود،کارمزد و جریمه کشاورزان خسارت دیده از بلایایی طبیعی بخشیده شده بود، در بخش نامه جدید بانک کشاورزی و سازمان برنامه بودجه آمده است که این مبالغ باید پرداخت شود، این امر به معنی آن است که بخش نامه هیئت وزیران نقض و امهال سه ساله برداشته شده است.
وی تصریح کرد: کشاورزی در این شرایط ریسک زیادی دارد و تولید برای کشاورزان با مشکل مواجه است، دولت باید همکاری های لازم را با این بخش داشته باشند و بخش نامه های خود را نقض نکند.
تاریخ انتشار 1397/07/17
کاهش قیمت گوجه فرنگی / توزیع گسترده سیبزمینی در بازار
ممنوعیت صادرات سبب کاهش قیمت محصول گوجه فرنگی شد.
مدیر کل دفتر سبزی و صیفی گفت: ممنوعیت صادرات سبب کاهش قیمت محصول گوجه فرنگی شد.
به گزارش تسنیم، حسین اصغری با اشاره به اینکه بازارهای صادراتی بازار مصرف داخلی را تحت فشار قرار داده بود افزود: با ممنوعیت صادرات قیمت هر کیلو گوجه فرنگی در خرده فروشی ۳۶۰۰ تومان و در مزرعه به قیمت هر کیلو ۲ هزار تومان خرید و فروش شده است.
وی گفت: سطح زیر کشت گوجه فرنگی از ۱۲۲ هزار و ۸۰۰ هکتار امسال به ۱۲۳ هزار و ۷۰ هکتار افزایش یافته و ۵ میلیون و ۳۶۰ هزار تن نیز تولید شده است.
مدیر کل دفتر سبزی و صیفی افزود: امسال سرمازدگی، سیل، بارندگی شدید و خسارت دیگری در مزارع گوجه فرنگی نداشتیم بنابر این هیچگونه کمبود تولید نداریم.
اصغری تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی با توجه به کمبود منابع آب هیچ برنامه ای برای افزایش سطح زیر کشت ندارد و افزایش تولید به علت بکارگیری روش های نوین کشت، آبیاری، تغذیه گیاهان و کاهش ضایعات است.
وی علت اصلی جهش قیمت محصول گوجه فرنگی را افزایش هزینه های تولید و کشاورزی دانست و گفت: هزینه خرید تجهیزات آبیاری، موتور پمپ چاه آب، حمل و نقل، کود، بذر و دیگر عوامل تولید در قیمت تمام شده تأثیر دارد و سبب افزایش قیمت محصولات کشاورزی از جمله گوجه فرنگی شده است.
مدیر کل دفتر سبزی و صیفی افزود: فشار بازارهای صادراتی نیز از دیگر عوامل افزایش قیمت محصول گوجه فرنگی بود که با ممنوعیت صادرات شاهد روند کاهش قیمت این محصول در بازار مصرف داخل هستیم.
اصغری درباره تأثیر ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی در آینده بازارهای صادراتی تصریح کرد: این تصمیم مقطعی و زودگذر است و تأمین نیاز بازار داخل و امنیت غذایی مهمترین اولویت وزارت جهاد کشاورزی است.
وی در پاسخ به اینکه آیا قیمت گوجه فرنگی به قیمت قبل باز می گردد گفت: با توجه به اینکه به فصل سرما نزدیک می شویم و با مسائلی مانند سرمازدگی مواجه خواهیم بود این عوامل در قیمت محصول تأثیرگذار است اما قیمت محصول را عرضه و تقاضا در بازار تعیین خواهد کرد.
مدیر کل دفتر سبزی و صیفی افزود: محصول گوجه فرنگی به اندازه کافی تولید شده است و نیاز صنایع تبدیلی – تکمیلی تأمین می شود.
اصغری همچنین درباره بازار محصول سیب زمینی گفت: سال گذشته ۴ میلیون و ۹۹۰ هزار تن سیب زمینی در مزارع کشور تولید شد و امسال این میزان افزایش خواهد داشت براساس گزارش های موجود تاکنون ۴ میلیون و ۹۷۱ هزار تن سیب زمینی در مزارع برداشت شده است که تولید و عملیات برداشت محصول تا زمستان نیز ادامه دارد.
وی علت افزایش قیمت سیب زمینی را در چند روز گذشته تأخیر در کشت این محصول به علت بارندگی و سرمای بهار امسال دانست و افزود: هم اکنون در زمان اوج برداشت محصول سیب زمینی در استان های اردبیل، همدان، زنجان و دیگر استان ها هستیم بنابر این با عرضه محصول به بازار، روند افزایش قیمت متوقف خواهد شد.
مدیر کل دفتر سبزی و صیفی گفت: هر کیلو سیب زمینی امروز در مزرعه ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری شد و در میادین میوه و تره بار با قیمت هر کیلو ۲۳۰۰ تومان و در خرده فروشی نیز هر کیلو ۳ هزار تا ۳۴۰۰ تومان به مصرف کننده عرضه شده است.
اصغری تاکید کرد: هیچ کمبودی در تولید و تأمین محصول سیب زمینی نداریم و با تولید مطلوب نیاز بازارهای داخلی و صادراتی را تأمین خواهیم کرد.
تاریخ انتشار 1397/7/11
چرا صادرات سیبزمینی ممنوع نمیشود؟
قیمت سیبزمینی مانند برخی دیگر از محصولات کشاورزی از جمله گوجهفرنگی طی هفتههای اخیر به دلیل افزایش صادرات و کاهش عرضه در بازار داخلی، رو به افزایش رفت و به کیلویی حدود ۵۰۰۰ تومان در بازار رسید اما هنوز سیاست ممنوعیت موقتی صادرات آن برای ایجاد تعادل در بازار داخلی اتخاذ و ابلاغ نشده است.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از ایسنا، در حالی که قیمت سیبزمینی در هفتههای گذشته رو به افزایش رفت و به کیلویی حدود ۵۰۰۰ تومان رسید، تصمیمی برای تنظیم بازار آن مانند سیاستگذاری که برای گوجه فرنگی و ممنوعیت موقت صادرات آن گرفته شد، اتخاذ و ابلاغ نشده است، چراکه بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده فروشی برخی مواد غذایی در تهران، قیمت سیبزمینی در هفته منتهی به ششم مهرماه امسال بیش از ۲۱ درصد نسبت به هفته قبل از این بازرسی افزایش پیدا کرده که نشان میدهد همچنان بازار سیبزمینی روند افزایشی را دنبال میکند.
بر اساس این آمار و ارقام، هر کیلوگرم سیبزمینی به طور متوسط ۳۴۹۷ تومان در سطح شهر تهران فروخته میشود که ۲۱.۹ درصد نسبت به هفته قبل از آن ۷۳.۸ درصد نسبت به هفته مشابه ماه قبل و ۸۳.۱ درصد نسبت به هفته مشابه سال قبل افزایش داشته است و به گفته فروشندگان میوه، هیچ تغییری در قیمت این محصول مشاهده نشده و حتی افزایش قیمت هم دیده میشود.
رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی – نیز در این باره معتقد است که برای سیبزمینی فضاسازی بسیاری در فضای مجازی صورت گرفته که به افزایش قیمت آن دامن میزند اما همه چیز به عرضه و تقاضا برمیگردد و اگر این مساله کنترل شود میتوان نسبت به ارزان شدن این محصول امیدوار بود.
اسدالله کارگر در گفتوگو با ایسنا، درباره اینکه چرا صادرات سیبزمینی همچون گوجهفرنگی ممنوع نمیشود تا قیمتها متعادل گردد، گفت: شاید ممنوعیت صادرات سیبزمینی قیمت آن را کنترل کند اما باید به این مساله توجه کنیم که تاجران و صادرکنندگان برای صادرات سیب زمینی قراردادهای متعددی با طرفهای خارجی بستهاند که نمیتوان ناگهان درهای صادرات را بست.
کارگر گفت: به نظر میرسد که افزایش صادرات محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی تنها عامل افزایش قیمت آن نیست، چراکه در پی نوسانات نرخ ارز قاچاق آنها مانند دیگر محصولات و حتی کالاهای غیر کشاورزی شدت بیشتری گرفته که جلوگیری از آنها نیز میتواند آرامش را به این بازار برگرداند.
تاریخ انتشار: 1397/07/11
تحقق مطالبات کشاورزان در نظام صنفی کشاورزی
رییس سازمان نظام صنفی کشاورزی؛
با تحقق نظام صنفی بخش کشاورزی، از این پس کارفرمایان این بخش میتوانند ۵ کارگر با معافیت حق بیمه به تامین اجتماعی معرفی کنند.
تاریخ انتشار 1397/7/1
شرایط تسهیلات بانک رسالت ویژه اعضا
شرایط توافقنامه ویژه اعضای نظام صنفی کشاورزی شهرستان اراک:
با افتتاح حساب در این بانک مدت سپرده گذاری شما عزیزان از 6 ماه به 3 تا 4 ماه تقلیل می یابد.
پس از سه الی چهار ماه از مدت سپرده گذاری میتوانید برابر حساب یا میانگین عملکرد حساب خود تسهیلات با نرخ کارمزد 2 درصد دریافت نمایید. بانک رسالت میتواند به شما بعد از 3 الی 4 ماه وام یکجا با نرخ 4 درصد پرداخت نماید.
وامهای یکجا یعنی پرداخت وام بصورت اقساط ماهیانه نمی باشد. 5 الی 6 ماه پس از دریافت تسهیلات وام بایستی توسط وام گیرنده تسویه گردد.
پیش بینی صادرات ۵۵۰ میلیون دلاری شیلات/ تامین تجهیزات پرورش ماهی در قفس با ارز دولتی
رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه در سال جاری تا به امروز ۸۰ میلیون دلار صادرات محصولات شیلاتی داشتهایم گفت: در صورتی که روند صادرات به وضعیت فعلی خود ادامه دهد پیشبینی میشود تا پایان سال ۵۵۰ میلیون دلار صادرات محصولات شیلاتی داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسن صالحی امروز در حاشیه سومین نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان و صنایع وابسته اظهار کرد: بخشهای مهمی از صنایع پرورش ماهی در قفس، تجهیزات مورد نیاز، ماشینآلات، فریم قفسها، تورها، خورک آبزیان با مشارکت شرکتهای داخلی و خارجی از امروز در این نمایشگاه برگزار میشود.
وی افزود: در بخش تولید ماهی در قفس تا به امروز 25 تا 30 هزار تن تولید داشتهایم که پیشبینی میشود تا پایان برنامه ششم این رقم به 200 هزار تن افزایش یابد.
رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: برای حمایت و توسعه از صنعت پرورش ماهی در قفس ارز دولتی 4200 تومانی در اختیار این صنعت قرار میگیرد تا کسری تجهیزات مورد نیاز وارد شود و محدودیتی در این زمینه نداریم.
صالحی گفت: در بخش تولیدات شیلاتی 80 میلیون دلار تا به امروز صادرات داشتهایم که 20 درصد از لحاظ ارزشی و وزنی رشد داشته است. با روند صادرات پیشبینی میشود تا پایان سال جاری صادرات ما رشد چشمگیری داشته باشد و به 550 میلیون دلار برسد.
رئیس سازمان شیلات گفت: در سال گذشته 32 هزار تن تولید میگو داشتهایم که 26 هزار تن به ارزش 150 میلیون دلار صادر شد و پیشبینی میشود در سال جاری نیز 38 تا 40 هزار تن از این محصول تولید شود.
وی افزود: در 5 ماهه سال جاری صادرات میگو در کشور صددرصد رشد داشته و ارزیابی مناسبی به دست آورده است.
صالحی گفت: با فعالیت موسسه علوم تحقیقات شیلات و همکاری محیط زیست مجوز پرورش تیلاپیا در 4 استان یزد، سمنان، خراسان جنوبی و قم داده شده است و امیدواریم تا پایان سال تولیداتمان به بازار داخلی و حتی صادراتی عرضه شود.
رئیس سازمان شیلات یادآور شد: برای حمایت از تولیدکننگان داخلی نیز واردات ماهی تیلاپیا ممنوع شده است.
وی همچنین گفت: پرورش ماهیان خاویاری نیز یکی از برنامههای سازمان شیلات است که پیشرفتهترین حالت در حال انجام است و اکنون 100 مزرعه خاویاری داریم.
صالحی در پایان گفت: در سال جاری 5 تن خاویار تولید میشود که پیشبینی میشود تا پایان برنامه این رقم به 10 تن برسد.
تاریخ انتشار 1397/07/11
برگزاری جلسه اعضای هیئت مدیره نظام صنفی استان با استاندار استان مرکزی
معرفی اعضای هیئت مدیره دوره دوم نظام صنفی کشاورزی اراک
نتایج نظرسنجی
مطالب سایت را چگونه ارزیابی می کنید؟ | |||
---|---|---|---|
عالی | %45 | ![]() |
20 |
خوب | %29 | ![]() |
13 |
متوسط | %4 | ![]() |
2 |
ضعیف | %22 | ![]() |
10 |
مجموع نظرات: | 44 |